Het Klokhuis in de Escape Room!

Sherlocked
2 min readMar 9, 2017

--

We hadden bij Sherlocked de eer om Het Klokhuis een aflevering lang over de wondere wereld van Escape Rooms te vertellen.

Normaliter laten we NOOIT mensen filmen in onze kamers, maar Het Klokhuis heeft een aparte plek in onze harten, en daarom mochten ze een exclusief kijkje nemen in onze escape room The Architect.

Naast dat Het Klokhuis team onze escape room uitgebreid test, leggen we in de aflevering uit hoe we spellen ontwerpen bij Sherlocked.

Een goede escape room moet volgens ons beschikken over de juiste locatie, een goed verhaal, en vooral: originele puzzels die òf door de makers zelf worden bedacht, of zijn doorontwikkeld op basis van inspiratie uit klassieke spellen.

Een voorbeeld van dat tweede geval: een uitdaging in ons grootste avontuur The Port Game (die ene in de Amsterdamse haven voor 50 spelers tegelijk) is in oorsprong gebaseerd op het klassieke spelletje ‘Rush Hour’.

Een van de challenges The Port Game, is in feite een levensgrote versie van het klassieke spelletje Rush Hour.
Voordat we het in het echt bouwden in een dubbele zee-container, moesten we eerst testen of het wel leuk was om door een human-size Rush Hour labyrinth te manouvreren. Dus hebben we toen in ons Sherlocked HQ op de Raamgracht in een voormalige schuilkerk, een dozen-doolhof gebouwd.

Nieuwsgierig naar de rest van de aflevering? Bekijk ‘m hier :)

Ps -speciale dank voor Mike van Escape Rooms Nederland, die ons koppelde aan de mensen van Het Klokhuis, en daarmee dit avontuur maakte.

Tristan achter de schermen in de control room van The Architect
Victor legt uit hoe we de Rush Hour hebben geprototyped, terwijl Tristan z’n weg naar buiten zoekt
Pim als timekeeper in de laatste minuut van de aflevering..
Venco sluikreclame.

--

--