Hosts gezocht voor Rijksmuseum Escape Game

Sherlocked
4 min readMay 27, 2019

--

De zomereditie was een groot succes met duizenden bezoekers die het geheim hebben ontrafeld. Nu zoeken we enthousiaste hosts om dit avontuur ook in de kerstvakantie tot leven te brengen.

Onderzoeksbibliotheek in het Rijksmuseum

Over Sherlocked

Wij maken avonturen. We begonnen 5 jaar geleden met een van de eerste escape rooms in Nederland en zijn sindsdien constant bezig geweest met het ontwikkelen van nieuwe, grensverleggende projecten.

In de schaduw van Rembrandt

De afgelopen zomer hebben we in samenwerking met het Rijksmuseum een spannend historisch avontuur verteld. Geen typische escape room, maar een spannende ontdekkingstocht door het iconische gebouw.

We zoeken hosts voor de periode van 21 december tm 5 januari.

Hoewel dit een tijdelijk project is, is er bij wederzijdse interesse is de mogelijkheid om door te stromen naar onze twee permanente ervaringen in de Beurs van Berlage:

 • The Vault: een prijswinnend avontuur waar spelers zich in een filmachtige heist wanen.
 • The Architect: een klassieke escape room in het verborgen kantoor van Berlage
Detail uit The Vault in de Amsterdamse Beurs van Berlage

Jij:

 • Kunt verhalen vertellen
  Je weet mensen mee te nemen in een verhaal en vindt het leuk hiermee te improviseren. Je zal omgaan met verschillende soorten groepen: jong, oud, Nederlands en internationaal, hierom is een sterke beheersing van Engels een vereiste.
 • Bent zelfredzaam en hebt een beetje technisch inzicht
  Mocht er een onderdeel van het spel niet werken, dan is het belangrijk dat je zelf een oplossing kunt bedenken, soms zelfs tijdens het spel
 • Bent betrouwbaar
  Je krijgt als host verantwoordelijkheid over de kwaliteit van de ervaring. Voor veel mensen ben je het gezicht van Sherlocked én het Rijksmuseum.

Wij:

 • Hechten waarde aan je inbreng
  We zijn een jong bedrijf met veel lopende projecten en grote ambities. We zijn volop aan het ontwikkelen en hechten waarde aan ieders inbreng.
 • Herkennen talent
  Aan het eind van de looptijd zal er ruimte zijn om bij wederzijds goedvinden door te groeien naar ons vaste team in de Beurs van Berlage.

Praktische info

Het project duurt van 21 december 2019 tot en met 5 januari 2020

De vacature is beschikbaar op projectbasis voor ZZP’ers. Er is geen sprake van een dienstverband.

Een werkshift is 9 uur per dag, van 08:30 tot 17:30

 • Uurtarief: €16,- ex. btw (€144,- per dag)
  Op 25 dec en 1 januari wordt 150% betaald
 • Je solliciteert voor minimaal 3 (maximaal 5) shifts in de week, gedurende beide weken

Herken jij je in bovenstaand profiel en ben je beschikbaar voor de duur van het project?

Reageer dan vóór 11 december via onderstaande link. Een selectie van de kandidaten zullen uitgenodigd worden voor een auditie in Amsterdam.

Vul hier je sollicitatie in

Over Sherlocked

Gestart in augustus 2014 in de Beurs van Berlage met The Architect. Met behulp van een optreden bij De Wereld Draait Door (bekijk hier) en sterke waardering op oa Tripadvisor zijn we in 2015 uitgebreid met inbraak game The Vault. In 2016 lanceerden wij onze outdoor experience The Port Game en onze eerste mobile game, die als proloog dient voor The Vault. Daarnaast hebben we prijswinnende avonturen ontwikkeld ism ABN Amro en Google.

Onze eerste creatie: The Architect, over Berlage en het mysterie van het genootschap van The Crossed Keys
In de zomer van 2015 hebben we voor SAIL een oud VOC schip omgetoverd tot een mystery experience, wat uiteindelijk leidde tot een samenwerking, The Port Game, met de Haven van Amsterdam
The Port Game is ontworpen als een terugkeer naar ‘lekker buiten spelen’ voor grotere groepen (maximaal 42 spelers tegelijk!). In teams van 6 gaat men op een groot veld in de haven verschillende uitdagingen aan
Onze 3D game voor iPhone en Android
Detail van Google Backstage

Videos:

Sherlocked bij DWDD:

Google Backstage:

Trailer van The Vault:

Aankondiging van onze iPhone game:

--

--